[ad_1]
Många undrar säkert vad skillnaden mellan shia och sunni är? Särskilt med tanke på det som sker i världen kring och som berör islam. www.ungmuslim.nu

Vad är skillnaden mellan shia och sunni?
#Vad #är #skillnaden #mellan #shia #och #sunni

18 thoughts on “Vad är skillnaden mellan shia och sunni?”
 1. Helt rätt sagt. Shia är inga muslimer de bryter klart mot Koranen. De tolkar sina saker som de vill och gör det de vill. Shia handlar inte endast om att de ville följa profetens (s.a.w.w) familj. Det handlar även om att de som är shia är folk som inte riktig kunde acceptera Islam från sina gamla religioner, som exempel zorotiosmen och judendomen. De finns olika riktningar i Shia även, men kolla bara på Iran. Det är något helt annat från Islam. Sunni finns bara för att skilja sig ifrån Shia.

 2. Du har inte sagt ngt om vad är skillnad mellan sunni o shia!
  Vad jag ser i dig att du använder Taqiyya!
  Du säger att inte göra Takfir elr hur men vfr följer inte ni sahaba, jo för att dem är Qafir enligt shia,
  Ni säger att ni älskar ehlu beyt men rensar bort Muhammeds saws fruar.
  Muhammed saws har gratulerat 10sahaba med paradiset men ni säger att de skall till helvetet.
  Yani shia o sunni det är två olika religioner, ni har gått så långt att ni säger att Ali r.a. är Allah. N

 3. Ni har mer gemensamt mer gemensamt med gruppen alewi, nusayri, betktashi och sufi än sunni!
  Muhammed saws har förbjudit Mutta men ni gör fortfarande, så er imam khomein har gått så långt att han har haft Mutta med en flicka som var 5 år, o det är shia som berättar detta o sen byta han till sunni.
  Det är klart att ni har en annan koran o den heter mushaf fatima o den har ca 18 000 verser o den riktiga koranen har 6 000 o lite mer,

 4. Det absolut absurda av kommentarer är hur många myter det går runt om Shia. Det säger bara hur lata vi är nuförtiden eftersom vi väljer att lyssna på vad någon som påstår sig ha "lärdom" i ämnet istället för att LÄSA!

  Att vara Shia, Sunni eller salafi osv är inte problemet, det är ändå ingen av oss som avgör var den andra hamnar, alla väljer den väg man känner sig trygg med. Det handlar i slutändan endast om vad man har för "nia" i det man gör i livet.

  Så sluta spinna myter och läs böcker, böcker från olika källor inte bara den som passar ens intressen/politik!
  Jag är själv Shia och så vitt jag vet så har vi mer likheter än skillnader. Vi har en och samma Gud, en och samma Profet och vi vallfärdar till MECKA..

  Karbala är något helt annat, Shia påtvingar ingen att göra de dem gör så varför sprida myter och hata, det är helt sjukt hur media kontrollerar mänskligheten nuförtiden, snälla vakna och läs och lär er att ACCEPTERA andras åsikter och olikheter.

 5. Om Inte Abubakar ska vara khalif och enligt shia så hatade Ali Abubakar och abubakar hatade Ali. Då undrar jag varför Ali döpte en av hans söner för Abubakar? ?? Det säger shias själv. Fråga shias i iran!!!! Så ni shias KAN INTE HATA ABUBAKAR.😊

 6. Sannerligen så är du ignorant och de som lyssnar på dig är också det. Jag menar inte att trycka ner någon men jag säger endast sanningen. Islam(religionen som sunnis följer) och shia rafida är 2 helt olika religioner.

  Vi och shia är oeniga i tawhid(grunden av islam), bönen, fastan, fiqh, hadith och dess terminologi, i seerah (biografi), usuulu fiqh, tafsir och resterande av ämnen i Islam.
  Antingen ibn qayyim eller imam shafi'i sa till en personen han debatterade med " i la ilaha illa ALLAH är vi t.o.m oeniga om " så är fallet mellan oss och shia rafida.

  Sluta använda taqiyya och säg det du har i hjärtat istället. Du använder taqiyya för man kan använda i er shia religion.

  Jag uppmanar varenda rafida öppna dina ögon. Imorgon när du är död det är försent. Att åkalla Ali,Fatima, zaynab och andra är inte från islam. Snälla läs om tawhid med öppet hjärta och be om vägledning

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *