Saturday, January 22, 2022
HomeDifference BetweenMalayPerbezaan Antara Postpaid Dan Prepaid

Perbezaan Antara Postpaid Dan Prepaid


Postpaid dan prepai memang berbeza.
Postpaid ni selalu di salah gunakan oleh nitizen.
Dengan penyalahgunaan ini postpaid di anggap mahal dan orang kaya sahaja yang mampu pakai.
Actually it is not!!

Nak belajar cara memahami kelajuan internet?

Nak tips jimat data?
https://youtu.be/tYBuJQ-2FHA

Nak tahu perbezaan prepaid dan postpaid?

Nak elak tertipu dengan unlimited internet?

Nak jimat komitmen bulanan dengan dua sim?
https://youtu.be/FUYSHb23fQY

Nak tahu trick jahat telco?


Perbezaan Antara Postpaid Dan Prepaid
#Perbezaan #Antara #Postpaid #Dan #Prepaid

RELATED ARTICLES

33 COMMENTS

  1. salam bro…sya dah guna celcom pakai mcm biasa dan tiada bill dah 3 tahun..tpi dalam tahun ni bulan 1 sya dah terguna bill celcom…tapi tiada tunggak kan sbb baru pakai bill…tpi mcm mna nk cancel bill ni ea..sbb tetiba je celcom sya ada bill…

  2. bang kalau biarkan sim postpaid tu bertahun tahun tak bayar lpastu biarkan sampai number tu dihapus takpe ke bang ? dorg tak cari ke ?

  3. Terbaik info.. Pakai prepaid je la senang..haha..biar la org ckp kuno ke apa.. Janji mudah.. Kredit hbis topup je.. Haha

  4. Sy guna Postpaid Celcom baru 4 tahun. Skrg hamba bercadang nak tukar dr Postpaid Celcom kepada Prepaid Celcom dgn kekalkan no asal.. Boleh tak??
    Camner caranyer tu bosku??

  5. bang saya nak tanya. kalau saya pakai postpaid, pastu saya nak pegi topup boleh ke? contohnya cam codashop boleh beli pakai prepaid je so boleh ke bang ?

  6. bang kalau langgan postpaid tp xguna internet atau call dan sms kena bayar jugak ke bill

  7. abg buleh tak terangkan pasal unbilled amount ni sya kurang paham ni..adakah yg unbilled amount itu msuk dalam main account…harap abg jelaskan lebih lanjut..tq😊

  8. Bang..kenapa saye dah pergi centre celcom untuk matikan postpaid,dia orang kata diaorang tak boleh buat untuk matikan postpaid?

  9. Salam saya dulu pakai postpaid tapi dah tukar kepada prepaid jadi bil Umobile saya negetif .jadi saya x perlu bayar macam mana saya duit lebihan

  10. Hi….. Saya baru je terminit hotlink pospaid saya… Tapi saye tngk kat app hotlink pospaid masih jln knpe ye?

  11. Assalamualaikum bang nak tanya,saya pakai prepaid,lepastu dia kata baki kreadit anda disable.Kalau saya biarkan saja takpe ker?Biarkan sampai nombor tu hilnag?

  12. aku beli sim Digi belas tahun dah kot ntah tak ingat…kurang lebih RM30..apek tu cakap internet sebulan punya…last2 dah sebulan lebih pun masih ada lagi internet…dah abis internet …pastu aku buang nombor tu beli sim jenis lain… tetiba je 3 – 4 tahun lepas macam² orang call mintak hutang aduii pening kepala…nak dekat RM500 lak tu…
    tu sim postpaid/bill la tu ye…? zaman handset iphone baru nak up dulu… apek tu cakap internet sebulan… dia cakap kalau abis internet dia mati sendiri kena topap lain kalau nak guna .. mase tu mana la aku tau postpaid ke prepaid ke…semua sama ja kat mata aku.janji sim tu ada internet..😂

  13. Nak tanya , kalau guna postpaid first time tak da bayaran first month lepas 1 month bayar . Okay kat situ faham . But , mmang ke kalau saya ambil pelan DP 40 (10gb) sebulan . And sebelum habis bulan internet 10gb tu da habis lepas tu digi renew balik 10gb tu . So , dalam amount bill saya bertambah Rm40 ke tak? Mohon d balas 😌

  14. Bang ada alternatif lain nk tukar postpaid digi ke prepaid tnpa settle down kt centre aku dok kg bang mls nk turun town jauh semata2 nk p centèr

  15. saya pun nak tanya, unbilled amount tu apa ye? Saya ada topup game dan ada jumlah nya dekat unbilled amount tu, jadi tu apa? Bayar macam mana? Dikira apa senanya??

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

%d bloggers like this: